Eyvind Brynildsen 2Skal Mads Østberg ta sin sjette seier i KNA Rally Finnskog? Kan Eyvind Brynildsen beholde sin NM-ledelse?  Vil hjemmefavoritt Ole Chr. Veiby sørge for en overraskelse? Det er spenning foran det tradisjonsrike løpet på Kongsvinger på lørdag.

Det er 33. gang KNA Kongsvinger arrangerer KNA Rally Finnskog. Løpet er kjent for sine lange og krevende fartsetapper på gode vinterveier. På lørdag skal det kjøres seks etapper, rettere sagt tre etapper som alle kjøres to ganger.

Det skal kjøres om viktige NM-poeng og for mange er også lørdagens løp en viktig gjennomkjøring foran VM-løpet Rally Sweden som også kjøres på norsk jord, nettopp på Finnskogen 10. februar.  Blant deltagerne på lørdag er VM-føreren Mads Østberg og hans kartleser Ola Fløene. Østberg har vunnet løpet fem ganger tidligere, og stiller i en Ford Fiesta R5. Etter at de brøt svært tidlig i årets NM-åpning, Sigdalsrally, er de ute etter revansje. Men NM-leder Eyvind Brynildsen og kartleser Anders Fredriksson vil nok selge seg dyrt. Hjemmefavoritt Ole Chr. Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen kan også stå for en positiv overraskelse i sin Skoda Fabia R5. I kulissene lurer også Henning Solberg. Han kjører om sin femte totalseier i løpet. Den siste kom i 2003, men med sin Mitsubishi Lancer er han utenfor NM-klassene.

Det er 73 biler til start, og de ruller av startrampa i Jernbanegata i Kongsvinger lørdag morgen. Løpets base og serviceplass er på Kongsvinger Travbane For mange av de norske teamene med internasjonale ambisjoner blir løpet en siste viktig gjennomkjøring foran VM-runden Rally Sweden helgen etter. Ikke mindre enn ni norske førere og sju kartlesere stiller til start i VM-løpet som også kjøres på norsk jord fredag 12. februar.

Som i fjor skal det kåres fire norgesmestre i rally. Det er sju NM-runder i årets sesong. Tre på vinterføre og fire på barmark. NM-finalen er Rally Hedemarken i september.

I klassen for internasjonale biler med firehjulsdrift er det mesteren fra 2015, Eyvind Brynildsen fra KNA Varna, som tok NM-ledelsen etter sin seier i sesongåpningen Sigdalsrally. Sammen med kartleser Anders Fredriksson stiller han igjen blant favorittene med sin Ford Fiesta R5.

Norgesmesteren fra 2014, Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal var den som kom nærmest Brynildsen i NM-åpningen sammen med kartleser Torstein Eriksen. Med sin Ford Fiesta R5 ligger han sju poeng bak Brynildsen.

Fjorårets mester i denne klassen, Anders Grøndal fra Asker og Bærum Motorsport ligger på en 3. plass. Han har med seg Roger Eilertsen i kartleserstolen på sin Ford Fiesta R5.

Marius Aasen fra Asker og Bærum Motorsport ligger på en 4. plass med sin Subaru Impreza.

En utfordrer i denne klassen på lørdag blir hjemmefavorittene Ole Chr. Veiby fra KNA Kongsvinger. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen stiller han med en Skoda Fabia R5. De var ikke med i Sigdalsrally, men forbereder seg til VM-start i Sverige.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler var det Lars Martin Stensbøl fra lørdagens arrangørklubb KNA Kongsvinger som åpnet årets NM best. Sammen med kartleser Mads Ola Stensbøl kjører han en Renault Twingo R2. I samme type bil kjørte Morten Storsveen fra KNA Varna inn til en andreplass i Sigdalsrally. På en tredjeplass i NM-sammendraget ligger fjorårets sølvvinner, Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg med sin Ford Fiesta.

På lørdag stiller også fjorårets mester, Steve Røkland fra NMK Gardermoen med sin Peugeot 208 R2.

Edvall M StenbergI nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler er det Edvall Martin Stenberg fra NMK Hadeland som har tatt NM-ledelsen. Bronsevinneren fra 2015 vant klassen i Sigdalsrally med sin Ford Escort og med Trond-Håvard Østheim i kartleserstolen.

Vidar Nordbø fra KAK ligger på andreplass med sin BMW M3, fem poeng bak Stenberg. Nordbø har Eirik Spilling som kartleser. På en tredjeplass følger Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg med sin Volvo 940 og med Kristian Hvambsahl Eriksen i kartleserstolen.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift var det svært mange deltagere som måtte bryte første NM-runde. Vinner ble Torkjell og Steingrim Westheim fra Asker og Bærum Motorsport med Subaru Impreza. På en andreplass i mesterskapet ligger Sondre Lundhaug fra KNA Eiker og kartleser Lena Kristensen med Mitsubishi Lancer. På tredjeplass følger Jim Roger Haugom fra KNA Kongsvinger med Mitsubishi Lancer og kartleser Arne Martin Lundhaug.