Mads_OstbergMads Østberg fra Asker og Bærum Motorsport er kongen av Finnskogen. Lørdag vant han KNA Rally Finnskog for sjette gang. Sammen med kartleser Ola Fløene avgjorde de løpet med fem sekunders margin på unggutten Ole Christian Veiby.

Ingen har vunnet KNA Rally Finnskog flere ganger enn Mads Østberg. Under årets andre NM-runde var han favoritt til å vinne løpet for sjette gang, og han innfridde med å vinne løpet for tredje gang på rad.

– Vi har jobbet oss bra gjennom dagen. Vi har hatt litt problemer, men har ut fra forutsetningene kjørt optimalt hele veien. All honnør også til Veiby og Brynhildsen som har kjørt utrolig bra. Nå gleder jeg meg til VM-runden i Sverige, sier Østberg, som ble overraskende slått av unggutten Ole Christian Veiby på SS1. Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen klinte til med bestetid i sin Skoda Fabia R5. Men på de to neste etappene viste Østberg hvem som er eldst og overtok ledelsen. Etter tre etapper ledet Asker og Bærum Motorsport-føreren med 10,5 sekunder på Veiby, som kjører for KNA Solør. Eyvind Brynhildsen fra NMK Varna og hans svenske kartleser Anders Fredriksson fulgte 0,7 sekunder bak Veiby i sin Ford Fiesta R5.

Etter service ble SS4 strøket av sikkerhetshensyn, og det skulle dermed holde hardt for Veiby og Brynhildsen å hente inn ledelsen Østberg hadde opparbeidet seg. Men begge gjorde det de kunne og vant hver sin etappe. Men de lyktes ikke å frarøve Østberg hans sjette Finnskogen-seier. Kampen om andreplassen ble imidlertid en thriller av de sjeldne. Til slutt skilte det ikke mer enn fattige tre tideler i Veibys favør, som dermed leverte sitt beste resultat i NM-sammenheng. Med bare fem sekunder opp til Østberg, kan hjemmefavoritten være meget fornøyd med dagen.

Mange hadde forhåpninger om at Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud skulle blande seg inn i seierskampen, men de måtte kaste inn håndkledet etter SS2 på grunn av girkassehavari.

I klassen for internasjonale tohjulsdrevne biler var  Steve Røkland fra arrangørklubben KNA Kongsvinger og hans britiske kartleser Tom Woodburn i ledelsen nærmest fra start til mål i en Peugeot 208 R2.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift virket det som om Søren Snartemo fra NMK Konsmo, med Arne Ingar Sulen fra NMK Hadeland i kartleserstolen, hadde full kontroll. Dermed fikk de revansje etter at de måtte bryte NM-åpningen i Sigdal. Bernt Kollevold, Asker og Bærum Motorsport, med Ove Johnny Andersen i høyrestolen, fulgte bak Snartemo.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne tok Edvall Martin Stenberg andre strake NM-seier. I sin Ford Escort RS 1800 utkjempet NMK Hadeland-føreren en spennende duell med Mats Peder Hvambsahl. I mål skilte det til slutt 3,8 sekunder i Stenbergs favør.

Sammenlagt, topp 10, KNA Rally Finnskog 2017

1. Mads Østberg/Ola Fløene, Ford Fiesta R5, 47:50.5
2. Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjærmoen, Skoda Fabia R5 +0:05.0
3. Eyvind Brynildsen/Anders Fredriksson, Ford Fiesta R5 +0:05.3
4. Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen, Ford Fiesta R5 +0:40.7
5. Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov, Škoda R5, +1:00.8
6. Anders Grøndal/Roger Eilertsen, Ford Fiesta R5, +2:11.0
7. Christian August Selmer/Anita Christine Selmer, Ford Fiesta R5, +3:17.0
8. Marius Aasen/Veronica Engan Subaru Impreza STI, +3:53.0
9. Søren Snartemo/Arne-Ingar Stulen, Mitsubishi EVO Vl, +4:07.5
10. Steve Røkland/Tom Woodburn, Peugeot 208 R2, +4:29.1