Stensbøl_Stensbøl SigdalÅrets utgave av KNA Rally Finnskog kan by på et meget sterkt og spennende startfelt. – Dette kommer til å bli meget underholdene for publikum, spår løpsleder Stig Rune Kjernsli.

Med unntak av Andreas Mikkelsen stiller samtlige av Norges beste rallyførere i årets andre NM-runde. Det betyr at noen av verdens beste førere på snø og is blir å finne på Finnskogen lørdag.
– Det er utrolig moro at vi kan by på et så sterkt startfelt. Mange tror sikkert at det blir en duell mellom Mads Østberg og Henning Solberg, men jeg vil heller ikke avskrive Eyvind Brynhildsen som vant NM-åpningen i Sigdal. Det hadde vært morsomt hvis hjemmehåpet Ole Christian Veiby også hadde blandet seg inn i seierskampen. Dette kommer til å bli veldig spennende, sier Kjernsli.
Det er imidlertid ikke bare toppførerne som vil by på underholdning. Flere av våre lokale førere blir det også en attraksjon å følge i rallyløypa.
– Lars Martin Stensbøl fra Roverud overrasket alle med sterk kjøring i sin Renault Twingo R2 i Sigdal. Nå skal han måle krefter mot Kongsvinger-gutten Steve Røkland, som kjører en Peugeot 208 R2, som selv ikke kjørte i Sigdal. Og jeg vet at svært mange også gleder seg til å se Ole Morten Korsmo i aksjon. Som vanlig har han børstet støvet av sin Volvo 240, og vil nok også i år by på spektakulær og publikumsvennlig kjøring. I det hele tatt er det mange lokale førere å se i aksjon blant de totalt 73 bilene som er påmeldt, sier Kjernsli.
Årets utgave av KNA Rally Finnskog blir noe nytt og annerledes. De første bilene ruller over startrampa i Jernbanegata i Kongsvinger først klokken 10.30 lørdag formiddag. Den seine starten har sin helt naturlige forklaring.
– Deltakerne har ytret ønske om å kjøre etapper i mørket, og for å få til det har vi valgt å starte senere på dagen. Det betyr at de siste etappene vil bli kjørt mens det er mørkt. Samtidig er det også mer publikumsvennlig med start på formiddagen. Nå behøver ingen stresse for å komme seg grytidlig ut i rallyløypa. Bæreia-etappen er for øvrig åpningsetappe, og første bil starter kl 10.56. Mål på etappen er i år som i fjor på Bæreiavangen. Det betyr at dette er en etappe som er lett tilgjengelig for publikum, sier han.
Deretter står Homsjøen for tur. Etappen kjøres sørover for første gang siden 2005. Tredje etappe er Kuberget, en populær etappe som ikke har stått på programmet siden 1996.
Etter de tre etappene er det service på Kongsvinger Travbane, hvor det vil være tilrettelagt for publikum.
– Dette er en fin anledning for publikum til å komme tett på førerne og se hvordan teamene jobber på service, sier han.
Etter service kjøres de tre etappene en gang til, hvor de to siste etappene kjøres i mørket, slik deltakerne har ytret ønske om.
– Vi kunne tenkt oss litt mer snø og større brøytekanter, men det får vi ikke gjort noe med. Jeg kan i hvert fall love at veisålen er bra, og alt ligger til rette for en fin dag på skogen, sier løpslederen, som kommer med en oppfordring til publikum.
– Bruk vettet og tenk sikkerhet!
Til sammen byr årets andre NM-runde på nesten 120 kilometer med fartsetapper.
– Målgang vil være i Jernbanegata ved Gågata klokken 18.00. På kvelden blir det fest hvor partybandet Loveshack skal stå for underholdningen. Vi har fått mange tilbakemeldinger om at folk savner rallyteltet. Derfor har vi gjort en liten vri, og flytter festen til Gågata. Loveshack er et partyband folk i vårt distrikt er blitt glade i. Alle vet at stemningen blir på topp når de går på scenen, sier han.

Tidsskjema
Kl. 10.56: SS1 Bæreia 1, 20,38 km
Kl. 11.59: SS2 Homsjøen Syd 1, 12,96 km
Kl. 12.27: SS3 Kuberget 1, 22,60 km
Kl. 13.43: Service, Kongsvinger Travbane
Kl. 14.45: SS4 Bæreia 2, 20,38 km
Kl. 15.48: SS5 Homsjøen Syd 2, 12,96 km
Kl. 16.16: SS6 Kuberget 2, 22,60 km
Kl. 18.01: Mål i Jernbanegata